Pay it forward

Verantwoordelijkheid

Als heks geloven we niet in de hedendaagse patriarchale monotheistische religieën. Noch zijn we aanhanger van het concept dat er een externe macht zou zijn om te oordelen of we juist of fout geleefd hebben, we dragen die verantwoordelijkheid helemaal zelf. Wij vinden het Goddelijke in onszelf en in elk levend wezen. We (ver)eren Moeder Aarde en dragen zorg voor al haar creaturen, van plant tot dier.

We begrijpen dat we allemaal deel uitmaken van een groter geheel waarin we allemaal ons steentje bij te dragen hebben, hoe klein dan ook. Want zonder hen is er ook geen ons. Alle fauna en flora heeft haar unieke energie

If God and the Devil were playing football, Manon would be the stadium that they played in, he would be the sun that shone down on them.
Filmquote uit “The Craft”

Missie

Het Rijk van Holle gaat voor duurzaamheid, uniciteit en kwaliteit.
We bieden enkele unieke en handgemaakte stukken aan die je nergens ander vindt. Wij willen graag de auteurs / ontwerpers steunen in hun creativiteit en nemen dus ook een
standpunt in tégen namaak. We zijn daarom misschien niet spotgoedkoop en houden slechts een beperkte stock, dit om de fair trade en het unieke aanbod te kunnen blijven garanderen.

Duurzaamheid

We verkopen enkel ethisch materiaal. Dat wil zeggen dat de auteurs of vervaardigers van het materiaal eerlijk vergoed worden voor hun harde werk.

Zo hopen we dat er altijd een plek zal zijn voor eigen ideeën en de uitvoering daarvan. 

Ecologische voetafdruk

Om de ecologische voetafdruk zo miniem mogelijk te maken verzenden we met bedrijven die een ecologisch plan hebben of compenseren we door een deel van de opbrengst te doneren aan goede doelen.

We verpakken plastiek-vrij en trachten waar mogelijk gebruik te maken van gerecycleerd materiaal.

Wat doen wij nog meer

Het Rijk van Holle doneert vanuit het moederbedrijf regelmatig aan goede doelen. 

Verder willen we met onze sibbe ons ook inzetten voor goede doelen door ook effectief de handen zélf uit de mouwen te steken.