Rituelen

Samen rituelen

Betekenis geven aan je handelingen, bewust leven. Rituelen in je dagelijkse leven, kunnen letterlijk magie in je belevingswereld blazen. Wanneer je erover nadenkt, zal je wellicht tot de vaststelling komen dat je al heel wat rituele handelingen doet in je dag. Misschien begroet je ‘s ochtends wel tekens de zon of zeg je een affirmatie in je spiegel ‘s ochtends. Misschien steek je een liefdevol kattenbelletje in de brooddoos van je kindje of steek je elke avond een kaarsje aan voor iemand… Wanneer je handelingen met een intentie met regelmaat herhaalt, krijgen die handelingen kracht. Je bent ten minste op dat moment héél doelbewust maar met één ding bezig: jouw intentie. Laat dat net de basis zijn van magie: bewust intenties vormen en sturen.

Uiteraard heb ik het hier over diepgaande, uitgebreide rituelen die bestaan uit een begin, middenstuk en einde. Rituelen waar je ofwel bewust op iets gaat focussen, intunen ofwel effectief aan magie gaat doen.

Het Rijk van Holle organiseert vaak rituelen en creëert zo de kans aan iedereen om te ervaren hoe het is om met anderen in ritueel te gaan. Er schuilt immers kracht in samen rituelen. Soms krijg je wijze lessen, spiegels, troost, vriendschap en vaak een flinke portie ‘synchroniciteit’ of magie.

Het Rijk van Holle rituelen

Thema rituelen
Soms organiseert Holle rituelen rond een bepaald thema, inzicht of discipline. Op regelmatige basis komen er, buiten Holle, experten in hun domein hun kennis delen in ritueel op een manier dat je hun kunde écht kan beleven. Denk aan cacao ceremonies, vrouwencirkels, sjamanistische trancereizen, …

Jaar- en maanfeest rituelen
Jaarfeesten (sabbats) en maanfeesten (esbats) zijn een uitstekende manier om samen in ritueel te gaan en je te verbinden met de natuur, de tijd van het jaar en de daarbij behorende thematiek. Elke sabbat heeft een geheel eigen energie én dus ook verscheidene thema’s om rond te werken. De ene keer is de sabbat een echte viering en de andere keer een ingetogen ritueel. Met de esbats is dat net zo, al ligt de focus daar meer op magisch werk en kennisoverdracht.

Levensrituelen

Levensrituelen zijn overgangsfases in het leven, die jammer genoeg vaak niet voldoende aandacht krijgen. Uiteraard vieren we geboortes en huwelijken maar wat met diepgaande overgangsfases zoals een ‘coming of age’? Wanneer tieners hun lichaam verandert en ze de overstap maken naar de volgende fase? Wanneer vrouwen hun ‘crone’ fase ingaan. Daar wordt vaak aan voorbij gegaan. Wat uiteraard ontzettend jammer is want nét in die periodes zit bijzonder veel kracht, vreugde maar ook rouw. Ook de afsluit van een leven is iets dat snel verdwijnt in een oorverdovende stilte. Dood is taboe. Wat een gemis!


We leven hoe langer hoe minder in tune met de natuur en onze medemens. Gek genoeg zijn er meer mensen dan ooit en toch voelen we ons vaak eenzaam. We delen niets meer, toch niet in persona. Dat is ook één van de redenen waarom social media zo populair is, we verlangen naar verbinding en erkenning. We willen gezien en gehoord worden. 

Wanneer mensen samen komen om samen te delen en te beleven, onstaat er echte magie.
En ik, ik begeleid maar wat graag jouw babyblessing, momblessing, handfasting of drempelfeest.

Testimonials

Cacao ceremonie 'Krachtdier'

“Deze ceremonie werd gegeven op een prachtige locatie. Wederom een hartelijke verwelkoming en duidelijke beschrijving van de avond. Zowel de cacao als de ceremonie waren enorm intens. Het was een magische ervaring.”

* Lesley *

Samhain 2023

“Het Samhain ritueel was mijn eerste ervaring in een echt groepsritueel. En wat voor één. Er was nagedacht over alles. Van begin tot einde werd alles tot in detail uitgewerkt en uitgelegd voor hen die nog geen ervaring hiermee hadden. Iedereen kon naar behoefte actief deelnemen.

Binnen de cirkel was er een zeer warme liefdevolle sfeer van respect en vertrouwen. Eva leidde een
meditatie, een divinatie en ze zong enkele liederen en er werd gedeeld. En we
zongen mee. We sloten af met cake en wijn (of (sinaas)appelsap).

Op het einde van de avond gaven we mekaar een afscheidsknuffel en dat voelde goed. Het was een prachtige avond! Hopelijk doen we er gauw nog één. Daar moet ik gewoon weer bij zijn.”

* Sandy C *

Samhain 2023

“Het ritueel zat weer ongelooflijk goed in elkaar. Het was ook een fantastische
groep. De passie en spontaniteit van Holle is niet alleen zichtbaar, maar ook
echt voelbaar. Dit ritueel heeft nog heel lang nagezinderd.”

* Maga in Viridi *

Ritueel

“Niet wetende wat ik moest verwachten, stapte ik binnen bij Holle. Ik werd onmiddellijk hartverwarmend ontvangen, alsof ik kind aan huis was. Het verloop van de avond werd in duidelijke taal uitgelegd. Mijn laatste beetjes zenuwen verdwenen helemaal. Het werd een prachtig ritueel.”

* Lesley *