Samen leren

Samen leren

Doorheen het jaar kan je workshops en lessen volgen rond kruiden en hekserij.
Op een down-te-earth manier brengt ze haar liefde voor de natuur over en geeft ze lessen en workshops in hekserij en groene magie.

Alle geplande events, georganiseerd door Het Rijk van Holle zelf, kan je terugvinden in onze agenda.
Maar wist je dat je alle workshops ook privé kan boeken?

Workshops en lessen

Dit zijn reeds uitgewerkte workshops met volledig verzorgde, goed uitgewerkte cursus over het onderwerp.
Je krijgt bij de eerste deelname een gratis verzamelkaft waarin je alle cursussen kan verzamelen.

Benieuwd naar het aanbod?

Kaarsenmagie

Wil jij graag met kaarsenmagie aan de slag maar heb je geen idee waar te beginnen? Dan is deze workshop iets voor jou! Heb je al ervaring met kaarsenmagie? Dan haal je wellicht nog leuke ideetjes en rituelen uit deze workshop.

We gaan werken met kleuren en hun betekenis, oliën, visualisaties, sigils en kaarsenrituelen. Nadat we wat theorie behandelen gaan we samen aan de slag! We beginnen de avond met het openen van een liefdevolle cirkel waarbinnen we samen gaan leren en vooral kaarsen magisch opladen, zélf van scratch een intentiekaars maken en divineren aan de hand van… kaarsen.

Magische kruidenthee

Kruiden hebben magische én medicinale eigenschappen.  En hoewel we dat allemaal al wel eens gedaan hebben, zit er héél wat wetenschap achter om het ‘juist’ te doen. Om een medicinaal kopje te zetten, moet je namelijk zorgen dat de inhoudsstoffen ook effectief in je infuus terecht komen zodat ze later bij jou hun werk kunnen doen. Handelingen die we dagelijks doen, waar we niet bij stilstaan, krijgen plots een hele andere invulling.

We starten de avond met een kennismaking en meditatie en we trekken een orakelkaart die ons die avond mag ondersteunen in het proces. Tijdens de workshop kan je kijken, voelen, ruiken, maken en proeven. Je krijgt verschillende recepten voor blends mee en we bekijken met welke inheemse kruiden je zélf aan de slag kan: van herkennen in de natuur om ze zelf te verzamelen tot hun helende en magische  eigenschappen om vervolgens (voor een voorafgekozen doel) één -of meerdere- theeblends te maken die je mee kan nemen naar huis. En natuurlijk proeven we de hele avond door van allerlei kruidentheetjes.

We sluiten al met een sessie ‘theebladlezen’.

Natuurlijke schoonheid in een potje

Stralen vanuit jouw kern, dat is ware schoonheid! Maar wat als je jouw uitstraling nog meer in de verf kan zetten met zélfgemaakte make-up en verzorging?
Geen troep maar heerlijk natuurlijke ingredienten. Ik vertel je hoe en laat jou je eigen natuurlijke productjes maken die je achteraf lekker mee naar huis neemt.

Geniet van de natuurlijke weldaad van kruiden, de zachtheid van de natuur en de heerlijke geuren van etherische oliën.
We starten de avond met een kennismaking en meditatie en we trekken een orakelkaart die ons die avond mag ondersteunen in het proces.

De recepten én je eigen gemaakte producten krijg je achteraf mee naar huis in een mooie verzamelmap van Het Rijk van Holle. Wàt we maken, verschilt van keer op keer maar denk aan natuurlijke lipstick, oogschaduw, badzout, …

Zinnenprikkelende kruiden

Wist je dat er heel wat kruiden zijn die inwerken op je seksdrive? Dat noemen ze afrodisiaca. Ze bevatten inhoudsstoffen die je open stellen voor liefde en vooral ook passie.

We gaan aan de slag met deze kruiden en we maken leuke, zinnenprikkelende productjes om met twee (of alleen) van te genieten. We zorgen voor een dekentje van liefde en een vleugje erotiek en vooral bergen plezier door het knutselen met kruiden.

We starten de avond met een kennismaking en meditatie en we trekken een orakelkaart die ons die avond mag ondersteunen in het proces. Na een beetje theorie, ga je zélf aan de slag zodat je tegen het einde van de workshop een aantal zelfgemaakte zinnenpikkelende productjes mee naar huis kan nemen, als cadeautje of om je / jullie te verwennen?

Wàt we maken, verschilt van keer op keer maar denk aan natuurlijke warm-koud massage olie, ‘pikante’ chocolade, glitterende bodylotion, eetbare body butter, een zinnenprikkelend kruideninfuus, …

Heksenbol maken

Heksenbollen zie je steeds vaker opduiken. Maar wat zijn ze nu juist? Een heksenbol is een soort amulet ter bescherming. Het zou het kwade weren.

Volgens de traditie is een heksenbol een spiegelende bol die, net omwille van zijn reflectie, alles afkaatst. Het idee erachter is dat alles wat kwaadwillend is, teruggekaatst zou worden richting afzender.

Maar je kan natuurlijk je magie personaliseren en het idee van een heksenflesje hanteren. Dan vul je een glazen bol met symbolen voor wat je wenst. De heksenbal kan je dan inzetten voor datgene dat je wenst, zij het ter bescherming of om bepaalde dingen aan te trekken.

In deze workshop gaan we er samen één maken die je achteraf uiteraard mee naar huis neemt.

De Magie van Vlier

Vlier is een struik boordevol magie, folklore en staat in nauw verband met heksen en … Vrouw Holle. Vlier is een statige dame en een krachtige bondgenoot doorheen het jaar en een oerkracht om niet te onderschatten. Door haar holle takken stroomt magie naar de onderwereld en weer terug en met haar energie en uitstraling houdt ze mensen al eeuwenlang in de ban. Er zijn alleszins weinig struiken met meer folklore en volksvertellingen als Vlier.

Tijdens de workshop gaan we op ontdekkingstocht en zien we heel wat mystieke en folk aspecten van deze bijzondere plantspirit.

We benaderen Vlier niet enkel vanuit de theoretische kant maar gaan ook contact leggen door middel van voelen, proeven en meditatie én we maken ten slotte zélf een heerlijk wintermedicijn: Vliesbessensiroop, die je achteraf lekker mee naar huis neemt

Het geheim van Rituele Wierook

Rook wordt al eeuwenlang ingezet om ruimtes te zuiveren, rituelen te dragen, mensen te reinigen en/of genezen, in andere bewustzijnstoestanden te geraken of om contact te leggen met een Plant Spirit. Deze workshop gaat over het gebruik van harsen en kruiden en etherische oliën als wierook om in te zetten in je rituelen.

We starten de avond met een kennismaking en meditatie en we trekken een orakelkaart die ons die avond mag ondersteunen in het proces. We zien een stukje theorie (gebruiken, historiek en enkele harsen in diepte) alvorens we zelf één of meerdere magische wierookblends gaan maken voor een specifiek doel. Uiteraard mag je je eigen blends mee naar huis nemen en krijg je daarbovenop gratis een wierooksetje mee naar huis zodat je thuis (aan de hand van je theorie) vrolijk verder kan knutselen. We eindigen de avond met een klein wierookritueel.

 

Het geheim van Ritueel Roken

Rook wordt al eeuwenlang ingezet om mensen te zuiveren, te genezen, in andere bewustzijnstoestanden te brengen of om contact te leggen met een Plant Spirit. In deze workshop duiken we samen in de wondere wereld van ‘rookbare’ kruiden en bloemen en hun effecten op je lichaam en geest.

We starten de avond met een kennismaking en meditatie en we trekken een orakelkaart die ons die avond mag ondersteunen in het proces. Tijdens de workshop kan je kijken, voelen, ruiken en maken. Je krijgt verschillende recepten voor blends mee en we bekijken met welke inheemse kruiden je zélf aan de slag kan: van herkennen in de natuur om ze zelf te verzamelen tot hun helende eigenschappen om vervolgens (voor een voorafgekozen doel) één -of meerdere- bloemenjays te maken die je mee kan nemen naar huis.

Leren pendelen

Pendelen is een kunst an sich maar wél een die iedereen kan leren, ook jij! Of je nu contact legt met je innerlijke of met je gids, door middel van je pendel kan je heel wat verborgen bloot leggen.

We raken topics aan over hoe het kiezen van een pendel, afspraken met je pendel, hoe te gebruiken en te zuiveren.

We bekijken pendelkaarten en gaan vooral ook samen pendeloefeningen maken om de pendelaar in jou wakker te maken.

Testimonials

Het geheim van rituele wierook

Ik brandde al jaren met regelmaat een wierook stokje, een smudge stick van witte salie of een stokje palo santo. Dankzij de workshop leerde ik nu om eigen blends te maken met kruiden en harsen. Je gaat niet alleen naar huis met een hoop aan waardevolle informatie, maar ook met een geschreven cursus, je eigen gemaakte wierook en benodigdheden om thuis verder aan de slag te gaan.”

* Lesley Vanhove *

Kaarsenmagie

Op vrijdag 29 september 2023 volgde ik mijn eerste workshop
bij Vrouw Holle. We werden met open armen ontvangen. Alles wordt geweldig goed omkaderd en deskundig uitgelegd door Holle. Er wordt aan elk klein detail gedacht. Alle verwachtingen werden ingelost. Ik kijk meteen uit naar de volgende workshop. Gelukkig woont Holle in Retie, anders zou ik waarschijnlijk
wekelijks koffie gaan drinken.’

* Sandy Ceuppens *

Schoonheid in een potje

“Ik heb reeds 2 workshops gevolgd en het gaat zeker de laatste niet zijn . Ik vond het tof dat de groep klein wordt gehouden. Je hebt direct het gevoel dat je met vrienden samen iets leert in een ontspannen sfeer. Holle is dan ook een vrouw die haar passie voor de natuur wil doorgeven. Je krijgt een mapje waar je je cursus in kan bewaren, en de dingen die je gemaakt hebt mag je mee naar huis nemen . Bedankt en tot de volgende keer!


* Nancy *

Magische kruidenthee

“Ik heb mijn eerste workshop Kruidenmagie bij HRvH gevolgd. Ik was verschrikkelijk zenuwachtig om te komen omdat ik er niemand kende. Allereerst werd ik heel warm onthaald door zowel Holle als de medecursisten. Na een korte voorstelling mochten we allemaal een prachtige orakelkaart trekken waar we uitleg over gehad hebben. Holle legt alles heel verstaanbaar uit zodat een leek als ik ook kan volgen. Voor mij was het een leerrijke en gezellige avond. Door de cursus ben ik nu echt aan het letten op welke kruiden ik zelf wil gaan houden en waarom. Ik heb er verschillende leuke weetjes aan overgehouden. Ik ben er zeker van dat ik nog eens wil meedoen aan een workshop. 

* Wendy *