Over Het Rijk van Holle

De geboorte van Het Rijk van Holle

Het is 2020… Heel de wereld wordt gedwongen om stil te staan en alles staat op zijn kop. Alle plannen vallen weg maar ook al je verplichtingen, alle moetjes. En er blijft niets anders over dan jij en je gedachten.

Een woelige tijd is het zeker maar het was ook een nieuw begin, een bron van introspectie en inspiratie. Het kaf wordt van het koren gescheiden en enkel wat essentieel is bleef overeind. En dat was nodig!

Het gaf me de tijd om mijn jarenlange dromen en mijn gemis op één hoop te gooien. Ik mocht een stapje terug doen en mijn pad overschouwen. Wanneer ik besloot om ook mijn professioneel leven wat dichter bij mijn ‘zijn’ te plaatsen, gebeurde het… Die magische flow, de bevestigingen en de ‘toevallige’ kansen die je krijgt als je wéét dat je op de goede weg zit. 

"Als elke stap dat je neemt bevestigd wordt en alle puzzelstukjes samenvallen, dan zit je goed. Vertrouw op je eigen magie..."

Vrouwe Holle is een sprookje van de Gebroeders Grimm. Het was eentje dat van kindsbeen af altijd tot me gesproken heeft. Toen ik nadacht over een gepaste naam voor deze plek voelde ‘Het Rijk van Vrouw Holle’ juist aan. 

De symboliek dat je oogst wat je zaait en dat werken loont, vond ik wel toepasselijk. Want je spirituele pad volgen en uitdiepen is hard werk! Het is zelfs niet eens rechtlijnig maar met de nodige omleidingen kom je, als je ervoor werkt, toch uit waarnaar je moest groeien.

Toen ik wat ging graven in de historiek en de diepere betekenis van dit specifieke verhaal, moest ik erg lachen. Wist ik veel dat ‘Holle’ een schuilnaam was voor de Godin waarnaar ik vernoemd werd bij mijn inwijding. En wist ik veel dat zij beschermer is van de Fae (grappig genoeg de naam van mijn dochtertje). Bovendien was ik de laatste tijd erg bezig met mijn schaduwzijde en raad eens waar het rijk van Holle toegang toe biedt?That’s right, de schaduwwereld, een plek waar alles mogelijk is. Zo werkt magie…

 Dat is… Als je bereid bent te zien, te accepteren en ervoor te werken.