Over Vrouw Holle

Vrouw Holle

Hekserij vond mij lang voordat ik Haar vond.

Als kind was ik een buitenbeentje. Terwijl andere kinderen touwtjesprongen op de speelplaats, maakte ik (tot grote horror van mijn moeder) stiekeme detours op weg naar school om op zoek te gaan naar paddenstoelen, pluimen, stenen en andere wereldse schatten. Het feit dat ik die vervolgens ook meenam naar school om te laten zien, hielpen -achteraf gezien- niet aan het hele sociale gebeuren. 

Toen ik een jaar of zeven was, ging mijn vader uit met een heks, of zo noemde ze zichzelf toch. Heel vreemd vond ik dat. Maar als de excentrieke dame (die toevallig dezelfde naam droeg als ik) verhalen vertelde, stapte je er zo mee in. Ze spon werelden zo écht dat je zo kon aanraken. Ik spreek nu over de jaren ’91, hekserij was toen helemaal nog niet bespreekbaar en er iets over terugvinden was geen sinecure.

Omdat ik voortdurend in situaties belandde waar gebeurtenissen liepen zoals ik ze op voorhand gedroomd had, waar ‘onverklaarbare’ fenomenen schering en inslag waren; besloot ik me in mijn tienerjaren te verdiepen in ‘het occulte’. Ik schuimde boekenwinkels af (en later de beginselen van het krakkemikkelige inbel-internet ) op zoek naar mensen die me konden opleren want de DIY rituelen voelden aan alsof het niet écht was. Het kon toch niet simpelweg uit mezelf komen?

Dit is de overigens de raad die ik wou dat ik gekregen had aan het begin van mijn reis: ‘Je kan niets verkeerd doen. Het draait heus niet énkel om voorgekauwde regeltjes. Hekserij is een heel natuurlijk gegeven en wat voor mij werkt, doet dat niet noodzakelijkerwijs ook voor jou.”

Om een lang verhaal kort te maken: na zoeken, ontdekken en proeven kwam ik, in 2006, terecht bij een groep dat later de coven zou worden waar ik me bij aansloot. Eéntje dat toen erg dicht stond bij wat ik zocht: een ecclectische groep met invloeden van allerlei stromingen met aan het hoofd een Hogepriesteres met de beide voeten op de grond. Daar komen voelde aan als thuiskomen, en dat doet het eigenlijk nog steeds. Hoewel onze paden scheidden, kijk ik met genegenheid terug. Onze energie zal altijd wel gelinkt blijven, denk ik dan.

In 2017 trok ik me terug uit de groep omdat mijn prioriteiten anders kwamen te liggen en in 2018 werd ik voor het eerst mama. Al mijn tijd en liefde ging naar het kleine wondertje. En in 2020 werd ik voor de tweede keer mama… van Het Rijk van Holle.

"Hekserij is een heel natuurlijk gegeven en wat voor mij werkt,
doet dat niet noodzakelijkerwijs ook voor jou.
Het is vooreerst een zoektocht naar vertrouwen in jezelf."

Mijn leven is doorspekt met magie want het leven zélf is doorspekt met magie. Alles heeft een Spirit: de bomen, planten, dieren, medemensen, …
En omdat alles uit energie bestaat, heb je invloed op mekaar, wederzijds.

Dat besef maakt dat je een grote verantwoordelijkheid hebt in de omgang met deze Spirits en in de omgang met jezelf. Voor mij is magie kunnen spelen met die energieën en inzichten verkrijgen buiten datgene dat de ‘gewone mens’ ziet. Dat wil niet zeggen dat dit zweverig of bovennatuurlijk is, wel net het tegenovergestelde. Er is niets zo natuurlijk als contact leggen met de wereld rondom je.

We leven in een wereld waar we kunstmatig afgesloten worden en stelselmatig vervreemd geraken van de Natuur, onze natuur. En dat zorgt dan weer voor geheel eigen problematieken, denk maar aan burn-outs.

De spiritualiteit daarentegen ligt, voor mij, in de verdieping en je belofte aan Moeder Aarde om te zorgen voor mekaar en om in symbiose te leven.

Over Holle

Mijn traject

2023 – Schrijft voor het magazine ‘Kruidentaal’

2022 – Het Rijk van Holle wordt uitgebreid met workshops

2021 – Verschenen in Bloom online

  • Spirituele Ondernemers: Eva van Het Rijk van Holle

2020 – Het Rijk van Holle werd opgericht als webshop

2018 – (Life) Coaching vanuit eigen bedrijf

2008 – Twee artikels geschreven voor Goed Gevoel:

  • Je temperament bepaalt wie je bent
  • Betoverd door hekserij

2007 – Verschenen in Flair Belgium:

  • Ik ben een heks, en dan?!

Wat kan ik bieden

Ik hoop door mijn ervaringen anderen te kunnen inspireren om dichter bij (hun) natuur te staan.

Dit doe ik door de nieuwsbrieven van Het Rijk van Holle die periodiek uitgestuurd worden en waaraan een hele redactie samenwerkt. En op mijn socials (Facebook en Instagram) wordt ook erg veel informatie gedeeld en organiseer ik regelmatig winacties en dergelijke.

Verder geef ik ook workshops en neem ik mensen mee om te voelen, proeven en te doen. Want lezen is prima, maar hekserij leer je door te doen en te ervaren.

Wil je graag een ritueel bijwonen of een thema wandeling meedoen? Ook dat kan! Als je kijkt in Holle’s agenda kan je kijken wat er in de toekomst georganiseerd wordt en waarop je je kan inschrijven.

We zijn nu bezig om ook een online opleidingstraject uit te werken voor zowel langere trajecten als losse workshops op afstand.

Mijn opleidingen

01/2024 – Botanical resins and gums bij Northwest School of Aromatic Medicine

01/2024 – Aromatherapie volgens de Franse school bij Qivive

06/2023 – Diploma Herborist aan de Europese Academie voor Natuurlijke Gezondheidszorg

06/2022 – Sjamanistische Trancereizen bij Vrouwenwijs

11/2021 – Wild Oermedicijn jaaropleiding bij Silna Herba

03/2021 – Poison Path Formulary Class bij Poisoners Apothecary

02/2021 – Witches Ointment bij Occvlta

01/2021 – Flying Ointment bij Poisoners Apothecary

01/2021 – Saturnian Herbs and Poison Plant Allies – Poisoners Apothecary

07/2021 – Diploma Kruidengeneeskunde – CIVAS

09/2020 – Certified
DISC 3D coach – DISC Factor Benelux

05/2019 – Certified
DISC Coach – DISC Factor Benelux

2006 – 2017 – Coven