Lessen in hekserij

De heks in jezelf ontdekken

Hekserij 'leren'

Iedereen heeft aanleg in hekserij, toegegeven de één wat meer dan de ander, maar iedereen heeft zijn of haar unieke talenten. Net zoals in het dagelijkse leven, is het een kwestie van je talenten te ontdekken.

Als op deze pagina beland bent, wil dat allicht zeggen dat je ofwel al thuis bent in de mysteriën of je ertoe aangetrokken voelt. En misschien zoek je wel wat extra?

Technieken en kennis kan je immers leren maar het écht ‘van jou’ maken kan je enkel door het te be-léven. En daar help ik je graag mee voort

Vrouw Holle

Het feit dat jouw magie al in jou zit, wil niet zeggen dat je na het lezen van een boekje op je lauweren kan rusten. Hekserij is hard werken. 

Wie het sprookje van Vrouw Holle kent, weet dat vlijt beloont wordt en luiheid afgestraft. Het vlijtige meisje dat haar handen uit de mouwen stak en aan de slag ging met de taken die op haar pad kwamen, werd uiteindelijk rijkelijk beloond en haar luie zus kreeg niets dan pek en veren.

Als je méér verwacht dan dat je bereid bent erin te investeren, kom je bedrogen uit. Heks zijn moet je voelen.

"With great power, comes great responsibility"

Een pad ontstaat door lopen. Door veel te lezen, leren, van gedachte te wisselen en vooral te doen, kweek je nieuwe gewoontes. Want hekserij is méér dan enkel een serie aan handelingen, méér dan enkel magie, méér dan wat je leest, het is een manier van leven. Op je pad ga je heel wat tegenkomen en krijg je je lessen ‘rond je oren geslagen’ maar écht uitgeleerd ben je nooit. Staar je niet blind op een ‘einddoel’, geniet van de weg ernaartoe en vergeet vooral ook niet om af en toe eens om te kijken en te overschouwen welk pad je reeds afgelegd hebt.

Om de zoektocht naar kennis (en praktijk) iets te vergemakkelijken, ben ik bezig een lessenpakket samen te stellen. Graag toon ik je enkele paden die je kan bewandelen, samen of alleen.

Mag ik je vergezellen op je pad?Investeren in kennis is investeren in jezelf

Pad 1

Losse lessen
– wordt vervolgd –

Pad 4

Opleiding
– wordt vervolgd –