Wicca Handboek – Scott Cunningham

Mail me Het Rijk van Holle verkocht erg veel op Heksia en is nu volop nieuwe spullen aan het verzamelen.
Kom dus snel terug kijken!

Wicca Handboek – Scott Cunningham

19,50 Incl BTW

Luchtige kennismaking met Wicca. Deel 1.

1 op voorraad

Op wenslijstje
Op wenslijstje
SKU: P2020-0010 Categorie: Tags: , , , ,

Beschrijving

Wicca-handboek biedt een positieve en praktische introductie van wicca: een zachtmoedige natuurreligie, waarbij eerbied voor de creatieve krachten van de natuur, gesymboliseerd door een Godin en een God, centraal staat. Wicca-expert Scott Cunningham, auteur van meer dan dertig boeken, richt zich met dit boek tot de individuele beoefenaar van wicca. Veel boeken over Wicca zijn gericht op groepen (covens) beoefenaars, waarmee de beginneling niet makkelijk mee in contact komt.

Aanhangers van wicca, door sommigen moderne heksen genoemd, hebben een positieve levensinstelling, die sterk contrasteert met de zwarte kijk op de mensheid die de modale toverkol kenmerkt. Cunningham vermijdt daarom de termen heks en hekserij, al beseft hij als geen ander dat velen het met dit onderscheid niet zo nauw nemen. Wicca heeft een lange traditie en is stevig geworteld in het sjamanisme, hetgeen terug te vinden is in de manier waarop bijvoorbeeld met rituelen wordt omgegaan.

Wicca-handboek bestaat uit drie delen: theorie (bijvoorbeeld de rol van magie, muziek en dans), praktijk (oefenstof voor het uitvoeren van rituelen) en Cunninghams eigen interpretatie van het fameuze handleiding The Book of Shadows (de fundamentele technische handleiding die in bijna alle wicca-kringen wordt gebruikt).

Bijkomende informatie

Gewicht 0,307 kg
Afmetingen 20,7 × 13,5 × 2,2 cm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Wicca Handboek – Scott Cunningham” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *