Yslandse Rune set

Yslandse Rune set

35,00 Incl BTW

Set bevat 24 handgemaakte runen en worden enkel in Het Rijk van Holle verkocht (behalve bij de maker rechtstreeks).
Rune grootte is 1,6 х 2,5 cm
Runen gemaakt van eiken geïmpregneerd met bijenwas en lijnolie.
Doosdiameter is 15 cm.
De doos zelf is gemaakt van berkenmultiplex eveneens geïmpregneerd met bijenwas en lijnolie

2 op voorraad

Op wenslijstje
Op wenslijstje

Beschrijving

Runen zijn een oud Germaans alfabet, gebruikt voor schrijven, waarzeggerij en magie. Ze werden in heel Noord-Europa, Scandinavië, de Britse eilanden Rusland en IJsland gebruikt. De Futhark, genoemd naar de fonetische klank van de eerste zes tekens, wordt beschouwd als de oudste versie van het rune alfabet. Het Oude Germaanse Rune alfabet of “Elder Futhark” bevat 24 runen. Deze set bestaat uit een jongere Ijslandse versie.

De magische betekenis van de runen was enkel voorbestemd aan ‘priesters’ en enkel via inwijdingsriten overgedragen. Het woord ‘rune’ stemt af van het Gothische ‘Runa’ dat geheim betekent. De runen werden gebruikt voor vragen rond het lot, maar ook
voor voorspellende en rituele doeleinden, waarmee  goden of andere hogere machten konden worden aangeroepen om het leven in betere banen te leiden.

De oudste teruggevonden bron over runen dateert reeds van 200 voor je Westerse jaartelling maar ze werden nog tot eeuwen erna actief gebruikt. Runen kunnen gelinkt worden aan bepaalde Goden, dieren, boomsoorten, kleuren en elementen. An sich heb je een volle symboliek om hedendaagse magie mee te bedrijven.

Bijkomende informatie

Afmetingen 15 × 15 × 1 cm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Yslandse Rune set” te beoordelen

Je e-mailadres zal niet getoond worden.