Rune set ‘Dragontheeth’

Even op vakantie tem 29/05. Bestellen kan, verzendingen gebeuren op 30/05.

Rune set ‘Dragontheeth’

27,00 Incl BTW

Set bevat 24 klassieke handgemaakte eiken runen (Futhark).
Runemaat: 15х 40 mm
De runen zijn geïmpregneerd met bijenwas en lijnzaadolie en verpakt in een linen of jute zakje.

Deze runen zijn énkel verkrijgbaar bij de maker én via Het Rijk van Holle.
Meer informatie leest u onderaan deze pagina.

2 op voorraad

Op wenslijstje
Op wenslijstje

Beschrijving

Runen zijn een oud Germaans alfabet, gebruikt voor schrijven, waarzeggerij en magie. Ze werden in heel Noord-Europa, Scandinavië, de Britse eilanden en IJsland gebruikt. De Futhark, genoemd naar de fonetische klank van de eerste zes tekens, wordt beschouwd als de oudste versie van het rune alfabet. Het Oude Germaanse Rune alfabet of “Elder Futhark” bevat 24 runen.

De magische betekenis van de runen was enkel voorbestemd aan ‘priesters’ en enkel via inwijdingsriten overgedragen. Het woord ‘rune’ stemt af van het Gothische ‘Runa’ dat geheim betekent. De runen werden gebruikt voor vragen rond het lot, maar ook
voor voorspellende en rituele doeleinden, waarmee  goden of andere hogere machten konden worden aangeroepen om het leven in betere banen te leiden.

De oudste teruggevonden bron over runen dateert reeds van 200 voor je Westerse jaartelling maar ze werden nog tot eeuwen erna actief gebruikt. Runen kunnen gelinkt worden aan bepaalde Goden, dieren, boomsoorten, kleuren en elementen. An sich heb je een volle symboliek om hedendaagse magie mee te bedrijven.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Rune set ‘Dragontheeth’” te beoordelen

Je e-mailadres zal niet getoond worden.